TRE

IMG_0623

TRE, som udtales T- R- E og ikke ligesom tallet 3, står for Tension og Trauma Releasing Exercises (= spænding- og traume forløsende øvelser – sådan nogenlunde direkte oversat) og det er en utrolig enkel og samtidig meget forløsende måde/metode at arbejde med krop – og dermed også sind på.

Man kunne også sige, at forløsningen sker ved hjælp af kroppen – den gør jo øvelserne, – som altså helt tydeligt har stor gavnlig effekt på det hele menneske.

 

Og dét bl.a. fordi vi går delvis udenom ”kontrolcentret” – hjernen, som vi kender den umiddelbart – og guides af mere instinktive og underbevidste mekanismer. På denne måde kan forløsning ske i en naturlig rækkefølge – samtidig med, at du har den nødvendige kontrol og selv kan regulere processen. Hjernen forventes her brugt til det den (også) er god til. Nemlig at regulere og dosere, så processen er håndterbar.

Metoden, der er udviklet af amerikaneren David Berceli, består af et antal muskelopspændende øvelser, der efterfølgende udløser en afspænding – hvorunder kroppen ryster. Og bogstavelig talt ryster den det af sig, som den er klar til og ikke længere har gavn af at bære på. Både fysiske belastninger – herunder smerter, men også mentale og sjælelige spændinger og byrder – herunder stress, kan med fordel forløses på denne måde. Se evt. mere på www.traumaprevention.com

Nogle af kendetegnene ved metoden er, at den er overvejende non-verbal – dvs du behøver ikke at skulle fortælle din historie eller forklare en hel masse (det gør nogle gange tingene værre…). Den er baseret på viden vi har fra naturvidenskaben og mønstre som vi deler med dyrene – og så foregår det helt på den enkeltes egne præmisser – med respekt for dennes proces.

Passende mængder af villighed, tillid og tålmodighed kan være en fordel, men ikke et must – til gengæld får man et enestående og effektivt redskab foræret – klar til brug når behovet for afbalancering opstår.

Kroppen viser vej!! tre_logo