TRE og yoga

Som noget ret nyt udbydes nu også et mix mellem yoga og TRE (Tension & Trauma Releasing Exercises), idet  de to måder at arbejde med heling af krop og sind på – passer og virker rigtig godt sammen.

Vi vil tage udgangspunkt i de øvelser der knytter sig TRE og derfra kombinere dem med opspændende øvelser og stillinger fra yogaens verden. Det giver mulighed for større variation og åbner endnu flere veje ind i kroppen – og det hele menneske.

Rystelserne, der er det afspændende og forløsende element i TRE, udgør hovedparten af den afspænding vi runder af med, men der vil også indgå elementer fra Savasana /den afsluttende afspænding, som den kendes fra yoga.

Kombinationen mellem yoga og TRE er i mine øjne en fantastisk måde at opelske den terapeutiske virkning af kropsarbejde på – og etablere et egentlig samarbejde mellem krop og sind – idet man gradvis overgiver sig til mere instinktive og underbevidste processer. Det at kroppen ryster og så at sige bogstavelig talt giver slip på ting, giver mulighed for en dybereliggende forløsning end du måske kender det fra yoga i almindelighed. (- Her “styres” kroppen i langt højere grad til at opføre sig på en bestemt måde. Du behøver i øvrigt ikke at kende noget til yoga forud for;-))

Metoden/ processen er fortrinsvis non-verbal, omvendt er det naturligt at der kan være behov for at sætte ord på noget af det du oplever eller mærker, og det vil der også være mulighed for undervejs …

TRE- yoga kan foregå individuelt eller i gruppesammenhæng og sidstnævnte er den variant jeg umiddelbart lægger op til her, idet det at ryste sammen med andre har en helt særlig gunstig effekt. Man bliver guidet fælles, – samtidig med der gives plads og støtte til den enkeltes proces undervejs.

Tilbage er der vist bare at sige: ”Prøv det!” – Det er nok den mest enkle og hurtigst virkende stress-, spændings-, og traumeforløsende metode der findes – det er bare svært at forklare nærmere med ord…

“What you resist, persits”

                                                                      – Eckhart TolleIMG_0685